Duscha kallt

Duscha kallt, vansinne eller bästa starten på dagen?

Jag är världens största badkruka och brukar vilja ha temperaturer på närmare 30 grader i pooler för att jag ska komma i plurret. På olika håll har jag hört att det ska vara oerhört hälsosamt att bada eller duscha kallt. Varför inte prova tänkte jag annars vet man ju inte om duscha kallt är vansinne eller den bästa starten på dagen man kan få!

Varför ska man duscha kallt?

Det ska finnas många fördelar med att duscha kallt om man börjar forska lite i ämnet. Några av de fördelar som man kan läsa om är:

  • Det stimulerar ditt immunsystem
  • Huden ser friskare ut
  • Tar bort blockering i inre organ
  • Förbättrar cirkulationen
  • Lindrar stress
  • Snabbar upp ämnesomsättningen
  • Väcker kroppen på morgonen
  • Håller håret friskt (kanske inte gäller mig :))
  • Bekämpar depression
  • Tränar viljestyrkan

Detta låter nästan för bra för att vara sant, väldigt många fördelar där några känns riktigt lockande. 

Min utmaning

Min tanke är att jag ska utmana mig själv under den närmaste tiden och duscha kallt varje morgon under en period av 10 dagar för att sedan se om jag kan märka någon av de ovan nämnda fördelarna. Efter dessa 10 dagar ska jag försöka utvärdera om det är vansinne att duscha kallt eller om det kan bli starten på en god vana för min morgonrutin. Som det känns just nu så lutar det åt vansinne, men jag återkommer 🙂

Är du med på utmaningen? Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *