Börja duscha kallt!

Efter att ha duschat kallt varje morgon i 10 dagar så är jag redo att säga att duscha kallt är fantastiskt och något jag kommer fortsätta göra. Jag känner mig piggare och fräschare på morgonen och med tanke på alla hälsofördelar som finns kopplat till detta så är det bara att fortsätta. Läs vidare hur man kommer igång på bästa sätt...

Hur ska jag man inte göra?

Mitt första försök att duscha kallt var så dumt så jag vill knappt skriva om det, men gör det ändå. 🙂 Vad jag gjorde var att ställa mig i duschen och börja med kallt vatten direkt vilket var en oerhörd pina och chock för kroppen. Jag kippade efter andan och försökte komma undan de kalla strålarna. Endast med ren viljestyrka tvingade jag mig igenom 30 sekunder terror bara för att testa. Ingen metod jag rekommenderar om man inte vill stressa fram en tidig infarkt. 🙂

Hur ska man komma igång att duscha kallt?

Efter lite experimenterande så märkte jag ett sätt som för mig fungerar utmärkt och som gör mig piggare och ger de fördelar som man vill komma åt med att duscha kallt.

  1. Börja med att duscha varmt som vanligt och gör klart tvättning och sånt.
  2. Öka värmen så det blir riktigt hett
  3. Avsluta duschen med att skruva ned temperaturen till kallt och försök stå så länge du klarar. 

Genom att först duscha varmt och sedan dra över till kallt så får man den friska härliga känsla man kan få om man badar kallt eller rullar sig i snö direkt efter en bastu. Det är inte kallt utan snarare uppiggande. 


Duscha kallt, vansinne eller bästa starten på dagen?

Läs första delen om att duscha kallt där du kan se vilka fördelar man kan få om man börjar med denna rutin 

Prova du med!

Jag rekommenderar att du provar 10 dagar och ser vad du tycker. Vilka fördelar (eller nackdelar) märker du? Hur fungerar det för dig? Svårt att vänja sig? Kommentera gärna om din erfarenhet kring denna härliga rutin. 


wim hoff
wim hoff

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *